To 1ο Πρότυπο Λύκειο Χαλκίδας, συμμετέχει στο πρόγραμμα :

Κβαντική Υπολογιστική στη Μέση Εκπαίδευση (ΚΥΜΑ): Συνέργεια Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα :

του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα του ΠΜΣ «Δίκτυα και πολυπλοκότητα του τομέα Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας» με επικεφαλής τον Καθηγητή  Αντωνίου Ιωάννη, αντιπρόεδρο του Μαθηματικού τμήματος και  Διευθυντή του μεταπτυχιακού τμήματος, του  Φυσικού Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος , και συγκεκριμένα του «Εργαστηρίου Φυσικής Στερεάς Κατάστασης Ηλεκτρονικής και Νανοτεχνολογίας» με Διευθυντή τον Αν. Καθηγητή Χανιά Μιχαήλ.

Ο στόχος του έργου είναι με τη βοήθεια των μαθηματικών να μπορέσουν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εντάξουν τις σκέψεις και τις δράσεις τους στο σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής, τέχνης, μαθηματικών και οικονομικών (STEAMΕ). Η εισαγωγή των δραστηριοτήτων STEAME στα εργαστήρια δεξιοτήτων και η εισαγωγή της κβαντομηχανικής στο Αναλυτικό πρόγραμμα του Λυκείου από την σχολική χρονιά 2022-2023 καθιστά σαφές ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να εμβολιαστεί με καινοτόμα στοιχεία που εναρμονίζουν τους νέους με το σημερινό πραγματικό κόσμο.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι καθηγητές του  1ο Προτύπου Λυκείου Χαλκίδας  Δρ. Π. Αντωνόπουλος, μαθηματικός, Θωμά Βασιλική, μαθηματικός, και Μπεληγιάννης Αθανάσιος, μαθηματικός, ως συντονιστές .Η καθηγήτρια  του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας, Ι. Μαλάμου, Μηχανολόγος (ΜPA), ως υπεύθυνη ενημέρωσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων.

Την ευθύνη για τη συμμετοχή του  1ου Πρότυπου Λύκειο Χαλκίδας  και την υλοποίηση του προγράμματος την φέρει ο Πρόεδρος του ΕΠΕΣ Μ. Χανιάς , Αν. Καθηγητής.

Η Διευθύντρια

Μ. Ματθαίου